Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Seminarium om antibiotikaresistenta bakterier i mat 2014

Den 8 december 2014 bjöd Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten och SVA in till ett seminarium i Uppsala om antibiotikaresistenshotet ur ett livsmedelsperspektiv.

Den 8 december 2014 bjöd Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten och SVA in till ett seminarium i Uppsala om antibiotikaresistenshotet ur ett livsmedelsperspektiv.

Företrädare för branschen, myndigheterna, med flera fick en uppdatering om läget och diskuterade vad som kan göras för att påverka utvecklingen. På seminariet presenterades även resultat från en ny studie om antibiotikaresistenta, ESBL-bildande, bakterier i maten.

Här kan du se filmer från seminariet och föreläsarnas presentationer.

Inledning av Livsmedelsverkets GD Stig Orustfjord. Film: Johan Nordquist

Karin Tegmark-Wisell, Folkhälsomyndigheten, om det globala antibiotikaresistenshotet. Film: Johan Nordquist

Livsmedelsverkets, Folkhälsoinstitutets och SVA:s projektledare om ESBL-bildande bakterier i Sverige. Film: Johan Nordquist

Edward Boëthius, United Minds, om mattrender och konsumenternas krav. Film: Johan Nordquist

Avslutande paneldiskussion med representanter från Svensk Fågel, Livsmedelsverket, Konsumentföreningen Stockholm, Folkhälsomyndigheten, Svensk Dagligvaruhandel och SVA. Film: Johan Nordquist

 

Hittade du informationen du sökte på den här sidan?

  • 5 Perfekt, jag hittade svaret på min fråga
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1 Nej, inte alls