Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Veterinär till mikrobiologisk diagnostik

 Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi har cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.

 Avdelningen för Mikrobiologi utför diagnostiska undersökningar avseende bakteriella, virala och parasitära djursjukdomar. I vårt uppdrag ingår övervakning och beredskapsdiagnostik för epizootier och andra smittsamma djursjukdomar samt att utveckla tekniska plattformar för nya diagnostikmetoder i syfte att begränsa spridning av djursjukdomar. Vi är också nationellt referenslaboratorium för flera viktiga djursjukdomar och zoonoser.

Sektionen för pre-post och support är avdelningens nav för hantering av prover. Detta omfattar både inregistrering och distribution till SVA:s olika laboratorier, löpande kontakter med våra kunder och ansvar för att bedöma och svara ut analysresultat.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med stora kontaktytor både med kunder och inom SVA. Sektionen har stort utvecklingsfokus och vi erbjuder dig att vara med att utveckla framtidens modernaste veterinärmedicinska laboratorium.

Vi söker dig som har mycket god kommunikativ förmåga och som tycker om att arbeta i team tillsammans med flera olika yrkesprofessioner. Du har intresse för att arbeta nära våra kunder och med ett brett kompetensområde inom den mikrobiologiska laborativa verksamheten. Sektionen arbetar systematiskt med kvalitets- och förbättringsarbete och vi vill att du tar initiativ och tycker om att vara med och driva förändringar. Erfarenhet från arbete vid djursjukhus, mikrobiologiskt laboratorium, distrikt eller andra myndigheter är meriterande.

I tjänsten ingår att ge support till kunder internt och externt vid t.ex. rådgivning, tolkning av analysresultat, ta fram och kommunicera provsvar. Vidare ingår stöd till avdelningens diagnostiska laboratorier och utveckling i nära samarbete med både diagnostik och forskning. Vi erbjuder även möjlighet till kompetensfördjupning inom något av diagnostikens områden.

Du är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du är kvalitetsmedveten och självgående. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna samt att du kan arbeta både självständigt och i team. Du behöver kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Tjänsten är på heltid och tillträde önskas snarast. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Har du frågor?  Kontakta sektionschef Helena Borges eller HR-specialist Elisabeth Wilhelmsson. Facklig företrädare för ST är Carina Pettersson, för SACO Magnus Thelander och för SEKO Theres Andersson. Samtliga nås på telefon 018-67 40 00.

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Låter det här intressant? Så här söker du tjänsten med nedanstående formulär. Skicka med ett personligt brev och ditt CV genom att bifoga Word-dokument eller PDF-fil från din dator. Bifogade filer får vara maximalt 20 Mb.

Fyll sedan i dina personuppgifter i formuläret längre ner och skicka ansökan. Observera att fälten med * är obligatoriska att fylla i men vi vill att du fyller i samtliga fält för att kunna behandla din ansökan på bästa sätt. 

När du skickat din ansökan kommer en bekräftelse på att din ansökan mottagits visas. Inom kort får du också en bekräftelse till den e-postadress som du har angivit. 

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. 

Välkommen med din ansökan senast den 22 februari 2018.

 

 


Bifoga fil
Bifoga fil
Bifoga fil
   
* Personnummer 
* Förnamn 
* Efternamn 
* E-post 
* Telefonnr 
Mobilnummer 
* Adress 
* Postnummer 
* Postadress 
Utbildning 
Vilket årtal 
Leg vet årtal 
Nuvarande / senaste arbetsplats 
Relevant arbetslivserfarenhet