Gå direkt till innehåll
Bild på kycklingar och platta
SVA:s nya tjänst underlättar provtagning och rapportering för fjäderfäuppfödare och den fungerar lika bra i mobil och platta som dator. Foto: iStock

SVA lanserar digital tjänst för avelsfjäderfä

Senast uppdaterad : 2020-12-03

Mindre administration, snabbare provsvar och tydligare överblick – det är några av målen när SVA lanserar sin nya digitala tjänst. Först ut att få tillgång till tjänsten är uppfödare av avelsfjäderfä. 

Flera gårdar har redan anslutit sig och från och med årsskiftet 2021 kommer vår nya tjänst att helt ersätta dagens remisshantering och provsvar. Dessutom håller tjänsten koll på gårdar, flockar och provtagningsplaner, och meddelar när det är dags för exempelvis vaccinationskontroll, karantänskontroll, och provtagning för ESBL eller det obligatoriska övervakningsprogrammet Hönshälsan.  

- Tjänsten för avelsfjäderfä är den första helhetslösningen för digital analyshantering vid SVA och vårt mål i framtiden är att så många av våra kunder som möjligt ska kunna ta del av våra digitala lösningar, berättar Viktor Ahlberg, veterinär och en av projektledarna.  

Med denna tjänst hoppas vi på SVA att beställningen av analyser för våra avelsfjäderfäkunder blir enklare och att de får bättre överblick över både kommande och genomförda provtagningar.  

Kontakta gärna oss via sva@sva.se om du vill veta mer om vårt arbete med digitala tjänster för diagnostik.