Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Licensjakt på björn 2012

 

Naturvårdsverket har delegerat rätten att besluta om björnjakten 2011 - 2014 till Länsstyrelserna i Dalarnas-, Gävleborgs-, Västernorrlands-, Västerbottens-, Jämtlands- och Norrbottens län. För Värmlands län har Naturvårdsverket beslutat om björnjakt 2012.

För att se vad som ingår i respektive område, samt för övriga detaljer rörande beslutet, hänvisas till respektive Länsstyrelse.

Dalarna har i år i alla sina fyra jaktområden en särskild honkvot (honor över 80 kg), därför kan jakten i dessa områden avlysas innan den totala kvoten per område är fylld. 

Det går inte att jaga björn med hänvisning till uppgifterna i tabellen nedan. För att vara säker på att kvoten inte är fylld, kontakta länsstyrelsen i ditt län. 

De fällda djuren visas också med markörer på kartbilder. Blå markör betyder hane, röd betyder hona och gul betyder "okänt kön". Klicka på respektive djur längre ned på sidan för att komma dit. Kommer en kartbild med Afrika upp beror detta på att vi inte fått några koordinater inrapporterade ännu.

Denna sida uppdateras kontinuerligt efter att information från Länsstyrelsen inkommit. 

Mer information om tidigare års licensjakt på björn >

Tabellen uppdaterad:

2013-07-29 kl 14:43