Gå direkt till innehåll

Chef till antibiotikasektionen

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2022-08-15
sök tjänsten

SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har expertkunskap avseende djursjukdomar och antibiotika. DOA är ett nationellt kunskapscenter för myndigheter, organisationer, veterinärer och allmänhet. DOA bedriver också forskning inom sitt ansvarsområde och ansvarar för den nationella övervakningen av antibiotikaresistens hos bakterier från djur och livsmedel vilken presenteras i den årliga Svarm-rapporten. De flesta undersökningar inom ramen för övervakningen görs vid sektionens laboratorium för antibiotika som dessutom är nationellt referenslaboratorium för resistens hos bakterier från djur. 

Arbetsuppgifter

I din roll kommer du att leda och utveckla antibiotikasektionen som består av forskare, experter och laborativ personal. Du kommer att samarbeta med kollegor både nationellt och internationellt och du behöver ha fallenhet att knyta an externa kontakter. Du kommer även att bidra till utvecklingen av DOA i nära samarbete med övriga sektionschefer och avdelningschef. I din roll som chef ingår administrativa uppgifter som ekonomi- och personalansvar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har avlagt doktorsexamen och är veterinär. Du har ingående kunskaper avseende olika aspekter på antibiotika och antibiotikaresistens med inriktning på veterinärmedicin och dessutom erfarenhet av forskning inom området. Du har mycket god förmåga att kommunicera och att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Som person har du ett intresse för ledarskap, verksamhets- och teamutveckling. Du planerar, organiserar och följer upp verksamheten med god struktur och leder verksamheten enligt den statliga värdegrunden. Din ledarstil är tydlig och kommunikativ, du skapar engagemang, får saker att hända med ett tillitsbaserat ledarskap. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Villkor

Ansökan ska inkludera ett fullständigt CV med publikationslista.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2022/45
Plats : Uppsala

Kontaktpersoner

Elin Törnqvist

Avdelningschef för djurhälsa och antibiotikafrågor

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 380 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  

Senast uppdaterad : 2022-08-13