Gå direkt till innehåll

Ekonom till kund- och leverantörsreskontran

Avdelningen för verksamhetsstöd Sista ansökningsdag : 2023-06-06
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Möjlighet till visst distansarbete | Flex | Sista ansökningsdag 2023-06-06

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:631487/

Om arbetsplatsen, SVA

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

Ekonomiavdelningen arbetar centralt med ekonomifrågor och ansvarar för myndighetens samlade ekonomihantering från löpande bokföring till bokslut och rapportering. Ekonomiavdelningen är ett team på elva personer. Nu söker vi en ekonom till Reskontragruppen som är ett team på tre personer.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med hela kedjan från kund och leverantörsreskontra, löpande bokföring till avstämning och månadsbokslut. Tjänsten innebär bland annat löpande arbete som fakturering, avbokning av inbetalningar, påminnelse- och kravhantering samt inläsning, bokföring och betalning av leverantörsfakturor. Vidare ingår bokslutsarbete som avstämning, momsdeklaration och rapportering till statsredovisningssystemet Hermes. Du är även delaktig i arbetet med årsredovisningen. Det ingår också visst arbete med prognos, budget och uppföljning.

Tjänsten innebär också att du kommer att ha kontakt med kunder och leverantörer. Du fungerar även som rådgivare internt i ekonomifrågor. Du kommer även att delta i vanligen förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet. Att utveckla och dokumentera rutiner är ytterligare arbetsuppgifter som kan ingå. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utexaminerad högskoleekonom eller har motsvarande kompetens. Du har några års erfarenhet av arbete med ekonomi och redovisning. Du har goda IT-kunskaper och är van att använda Officepaketet som Excel och Outlook.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du driven och orädd då tjänsten kräver att du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Du är strukturerad och noggrann. Då arbetet innebär mycket kontakt med andra har du en god kommunikativ förmåga, är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande

Erfarenhet av statlig redovisning och momsredovisning.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. 

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad
smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2023/36
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, SEKO 018-674000
Anton de Jong, ST 018-674000

Kontaktpersoner

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Helena Pantzar

Ekonomichef

Statens veterinärmedicinska anstalt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2023-05-28