Gå direkt till innehåll

Farmaceut

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2023-09-27
sök tjänsten
Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2023-09-27
 
Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:659752/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

Beskrivning

Vid staben för vaccinberedskap hanterar vi vacciner till lantbrukets djur. Vi har ett myndighetsuppdrag att ha en effektiv vaccinberedskap.

Vi köper, lagerför samt distribuerar ut vacciner.

Vår främsta uppgift är att tillhandahålla vacciner till lantbrukets djur men även provtagningsmaterial, olika substratprodukter.
Vi ingår i SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
• Hantering av inkomna beställningar av vaccin från veterinärer
• Farmacevtkontroll av vacciner
• Inköp av vaccin
• Kvalitetsarbete inom GDP
• Viss administration

Kvalifikationer

Vi söker dig som är receptarie eller apotekare. Vi söker dig som har intresse av myndighetsarbete och gärna med ett intresse för djur. Vi vill att du har några års arbetslivserfarenhet inom yrket.
För tjänsten krävs att man kan uttrycka sig flytande på svenska i tal och skrift. Då vi även har internationella kontakter behöver du även kunna förmedla dig på engelska.
Stor vikt läggsvid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna som ansvarstagande, kundmedveten, kvalitetsmedveten med ett noggrant och systematiskt arbetssätt. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp.

Meriterande

Dokumenterad utbildning i GDP (Good Distribution Practice).

Villkor

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad
smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och rent dricksvatten.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2023/62
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000
Anton de Jong, ST 018-674000

Kontaktpersoner

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Inger Blom

Stabschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2023-09-26