Gå direkt till innehåll

Laboratorietekniker för diagnostik av parasiter

Avdelningen för mikrobiologi Sista ansökningsdag : 2022-10-09
sök tjänsten

Vid sektionen för parasitologi diagnostiserar vi de flesta parasiter av veterinärmedicinsk betydelse. Laboratoriet ingår i SVA:s avdelning för mikrobiologi och är nationellt referenslaboratorium. Vi utför framför allt träckprovsdiagnostik och trikinanalyser från olika djurslag. 

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att packa upp, registrera och förbereda prov olika parasitologiska analyser. I arbetet ingår även andra rutinsysslor som hantering av disk, glasvaror och sopor samt göra varubeställningar. Du kommer vara en del av en grupp på cirka tolv personer som tillsammans arbetar för att tillgodose våra kunders behov av snabba kvalitetssäkrade svar och hög servicenivå. Tempot är stundtals högt vilket innebär att du inte bör vara stresskänslig. De vanligaste analyserna hos oss utförs på avföringsprover från olika djurslag, framför allt häst, hund och katt. Vi analyserar dagligen även många trikinprover från vildsvin. En stor del av arbetet utförs stående.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill bidra till SVA:s viktiga samhällsfunktion och arbeta i ett team på ett rutindiagnostiskt laboratorium där service och kvalitet står i fokus. Det är en fördel om du har ett intresse för djur och deras parasiter. För tjänsten krävs att man kan uttrycka sig på svenska. Sökande bör inte vara känslig för lukt eller allergisk mot häst, hund eller katt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna som ansvarstagande, god kommunikativ förmåga, flexibilitet, lojal, servicekänsla, kvalitetsmedvetenhet samt ett noggrant och systematiskt arbetssätt. Vi vill att du kan arbeta både självständigt och i team.

Vi vill att du har en gymnasieexamen och har arbetat på ett rutindiagnostiskt laboratorium.  

Meriterande

Tidigare erfarenhet av arbete med parasiter. 

Villkor

Tjänsten är ett vikariat med omfattningen 75%, där det eventuellt kan bli en förlängning. 

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde : Enligt överenskommelse
Anställning avslutas : 2023-10-31
Sysselsättningsgrad : Deltid
Referensnummer : 2022/68
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktperson

Eva Osterman Lind

Laboratorieveterinär

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet under Näringsdepartementet, har ca 380 anställda och är belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverkar i förebyggandet och bekämpandet av dessa. SVA följer och analyserar också utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur. SVA är en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. Med sitt samhällsviktiga uppdrag är SVA också en del av det civila försvaret.

Sidan granskades senast : 2022-09-30