Gå direkt till innehåll

Laboratorietekniker till Pre Post och Support

Avdelningen för mikrobiologi Sista ansökningsdag : 2023-06-07
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2023-06-06

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:632106/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

Vid Avdelningen för mikrobiologi arbetar vi med forskning och utveckling, beredskap och diagnostik inom området infektionssjukdomar hos djur.

Sektionen för pre post och support är en stödfunktion främst till avdelningens diagnostiska laboratorieverksamhet vilket bland annat innebär att vi tar emot och registrerar inkommande prover samt förmedlar provsvar. I sektionen ingår administratörer, veterinärer och laboratoriepersonal.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du, tillsammans med övriga i teamet, en viktig roll som ansvarig för sortering, registrering och hantering av inkommande prov.
Arbetet innebär i huvudsak sortering och uppackning av inkommande provförsändelser och registrering av prov i vårt egenutvecklade laboratoriedatasystem SVALA.
Det blir din uppgift att registrera korrekt analys enligt kundens önskemål. Du kommer också att ansvara för preparering av inkomna provmaterial inför analys.

I arbetet kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella, t. ex. varubeställningar, kvalitetsarbete och att fungera som stöd till sektionens administratörer med viss kundregistrering och provsvarsutskick.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasial examen och relevant erfarenhet av liknande arbete i laboratoriemiljö. Som en i gruppen vi vill att du har god samarbetsförmåga med fokus på det gemensamma uppdraget.

Du är ansvarstagande, har ett eget driv och en god kommunikativ förmåga. Du har lätt att lära, är snabb, noggrann och kvalitetsmedveten.
Som person är du också flexibel och serviceinriktad, kan lätt anpassa dig till förändrade omständigheter och arbetsuppgifter samt är beredd på att arbetet ibland innebär högt tempo i stundtals livlig miljö. Du kan kommunicera väl på svenska i både tal och skrift.

Meriterande

Erfarenhet av liknande arbete i laboratoriemiljö.
Meriterande om du kan labdatasystemet Svala.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad
smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2023/38
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktpersoner

Annkristin Andersson

Sektionschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2023-05-28