Gå direkt till innehåll

Laboratorieveterinär till parasitologisk diagnostik

Avdelningen för mikrobiologi Sista ansökningsdag : 2023-12-10
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2023-12-10

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:675403/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

Vid Sektionen för parasitologi arbetar cirka tolv personer som utför diagnostik av de flesta parasiter av veterinärmedicinsk betydelse. Framför allt undersöker vi träckprover från olika djurslag och trikinprover från vildsvin. Laboratoriet ingår i SVA:s avdelning för mikrobiologi och är nationellt referenslaboratorium. 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär i huvudsak att du, tillsammans med två veterinärkollegor, ansvarar för och leder den dagliga analysverksamheten på parasitlaboratoriet, handlägger uppdrag, bidrar med råd, erfarenhet och kunskap inom parasitologi till t ex veterinärer, djurägare, myndigheter och branschorganisationer. Du förväntas också kunna initiera utvecklings- och förbättringsarbete vid sektionen och publicera resultat och fynd. Du kommer att bli ansvarig för referenslaboratoriefunktionen som sektionen har. I det ingår att arrangera provningsjämförelser, hålla kurser och utbildning i trikinkunskap, rapportera och kommunicera med EURL (EU:s referenslaboratorium), besvara remisser från andra myndigheter samt delta i zoonosrapportering. Arbetsspråket är svenska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad veterinär med fördjupade kunskaper i veterinärmedicinsk parasitologi, exempelvis genom veterinärt arbete med parasitologi, examensarbete eller doktorsavhandling inom veterinärmedicinsk parasitologi, alternativt specialistexamen vid EVPC (European Veterinary Parasitology College). Vi vill att du ska kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och kvalitetsmedveten. 

Villkor

Vi tillämpar sex månaders provanställning. 

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2023/71
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktperson

Eva Osterman Lind

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2023-12-01