Gå direkt till innehåll

Veterinär med intresse för infektionssjukdomar hos gris

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2023-02-12
sök tjänsten

Tillsvidareanställning  |  Heltid  |  Kollektivavtal  |  Tjänstepension  |  28–35 dagars semester  |  Friskvårdsbidrag  |  Uppsala | Möjlighet till distansarbete  |  Sista ansökningsdag 2023-02-12

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:582595/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har expertkunskap avseende djursjukdomar och antibiotika. I avdelningen ingår Sektionen for lantbrukets djur som utför rådgivning, forskning, utveckling och utbildning i frågor som rör infektionssjukdomar hos lantbrukets djur. Vi behöver förstärkning och söker nu en veterinär med intresse för infektionssjukdomar hos gris.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett omväxlande arbete inom vår grupp av djurslagsexperter där du tillsammans med dina kollegor arbetar med sektionens uppgifter kopplade till infektionssjukdomar hos gris. I tjänsten ingår till exempel rådgivning till praktiserande veterinärer, att ta fram kunskapsunderlag om olika sjukdomar, undervisning, omvärldsbevakning och medverkan i forsknings- och utvecklingsprojekt. Arbetet utförs till stor del självständigt vilket innebär både frihet och ansvar samt kräver egna initiativ.

Inom ramen för tjänsten utvecklar du ditt intresse för kunskapsförmedling och problemlösning som främjar förebyggande djurhälsovård. Vi förväntar oss att du söker forskningsmedel. Beroende på den sökandes profil kan även arbete rörande livsmedelsberedskapsfrågor och diagnostik bli aktuellt. Arbetet innebär en hög grad av samverkan med branschorganisationer, universitet, veterinärer och myndigheter. Samverkan med andra avdelningar på SVA är en förutsättning för att lösa arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad veterinär med erfarenhet av sjukdomar hos gris. Du ska ha mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort är ett krav.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. För sektionen är det viktigt att du kan arbeta bra i grupp. Du ska ha lätt för att samarbeta såväl med kollegor på andra delar av SVA som externt med universitet, organisationer och andra myndigheter. Vi ser också att det är viktigt att du kan arbeta självständigt, tar initiativ, är drivande, flexibel och utvecklingsinriktad. Att du är noggrann, kvalitetsmedveten och utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt är lika viktigt för dig som för oss.

Meriterande

Erfarenhet av infektionssjukdomar hos gris, samt vetenskaplig kompetens inom området är meriterande. Även klinisk erfarenhet av förebyggande djurhälsovård och molekylärdiagnostiska metoder är meriterande.

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad
smittspridning mellan djur och människor. Med coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och rent dricksvatten.

Villkor

Tillsvidareanställning, vi tillämpar sex månaders provanställning.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2023/1
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktpersoner

Helena Eriksson

Forskare, biträdande statsveterinär

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Marie Sjölund

Bitr. statsveterinär

Porträtt av Marie Sjölund

Foto: Göran Ekeberg/Add Light

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2023-01-22