Gå direkt till innehåll

Avdelningschef

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2021-01-25
sök tjänsten

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) består av fem sektioner som tillsammans arbetar med ett stort antal frågor kopplade till djurhälsa, med fokus på endemiska sjukdomar. Avdelningens verksamhet sträcker sig över specialistområdena lantbrukets djur, sport- och sällskapsdjur samt akvakultur och antibiotikaresistens. Avdelningen ansvarar även för myndighetens vaccinberedskap. SVA söker nu en avdelningschef till DOA. 

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef kommer du att leda och samordna en grupp på drygt 40 personer inom områdena djurhälsa och antibiotikafrågor. Du leder avdelningen, vilket innebär att du har såväl verksamhetsansvar som budget - och personalansvar. Din uppgift blir att driva och utveckla verksamheten utifrån omvärldens krav och de regeringsuppdrag som är beslutade för verksamheten. Att samverka internt såväl som externt med andra myndigheter och organisationer kommer att bli avgörande för att lyckas med uppdraget. Du kommer rapportera direkt till generaldirektören och ingå i myndighetens ledningsgrupp. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är veterinär och som är disputerad inom ett specialistområde, alternativt har dokumenterad specialistkunskap som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha minst tre års ledarerfarenhet och behärska något av de nordiska språken svenska, norska eller danska samt engelska flytande i tal och skrift. 

Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att leda forsknings- eller kunskapsstödjande verksamhet, vidare är det även meriterande att ha erfarenhet av arbete i en ledningsgrupp och av indirekt ledarskap.

Du behöver kunna representera avdelningens verksamhetsområden såväl inom som utanför SVA. Det är därför meriterande om du har byggt upp ett brett professionellt nätverk inom området. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, som exempelvis god samarbetsförmåga och självkännedom. Vi söker dig som är trygg i din ledarroll, som har mod att testa nya lösningar och driva förändring när det krävs och som är en god kommunikatör som vinner förtroende både internt och externt. För att lyckas i rollen bör du vara en god strateg med förmåga till helhetssyn och kunna koordinera och organisera en omfattande verksamhet på ett effektivt sätt. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av att leda i förändring.   

I den här rekryteringsprocessen har SVA valt att samarbeta med Randstad AB. Frågor kring processen besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Hedvig Strandberg; hedvig.strandberg@randstad.se 

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vi vill att du söker tjänsten endast genom Ranstad:

https://www.randstad.se/arbetssokande/jobb/avdelningschef-till-statens-veterinarmedicinska-anstalt-i-uppsala-201315720/

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2021/3
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktperson

Ann Lindberg

Generaldirektör, professor

Statens veterinärmedicinska anstalt

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2021-01-15