Gå direkt till innehåll

Dataanalytiker/modellerare

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll Sista ansökningsdag : 2021-01-31
sök tjänsten

You can reach the application system and an English version through this link:

https://sva.varbi.com/what:job/jobID:370643/?lang=en

Vilka är vi?

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll, sektionen för epidemiologiska metoder.

Vi är ett team med kompetens inom ett brett spektrum av epidemiologiska metoder och spetskompetens när det gäller tillämpning av dessa i en sjukdomsövervakningskontext. Vårt fokus är epidemiologisk analys och verktyg som underlättar och ökar vår förståelse av djurhälsodata. Vårt team består av medarbetare från olika länder och kommunikation inom gruppen hålls vanligtvis på engelska. Just nu har vi flera uppdrag som kräver utveckling av metoder för visualisering av data och analysresultat, rapportering, maskininlärning, syndromövervakning och spridningsmodellering.

Vilka arbetsuppgifter ingår i tjänsten?

Du kommer att få jobba både med pågående sjukdomsövervakning, aktuella sjukdomsutbrott och forskning/utveckling inom området. Arbetsuppgifterna kommer främst bestå av datahantering, programmering och utveckling av metoder för visualisering, rapportering och statistisk/epidemiologisk analys av djurhälsodata. Du kommer i regel att vara del av olika team som hjälps åt att lösa uppgifter och du kommer även få tillfälle att ansvara för samordning och utförande av olika arbetsuppgifter och projekt. Forskning är en del av vårt uppdrag och om du har en forskningsbakgrund förväntas du bidra och ta initiativ till pågående studier och nya forskningsansökningar. Eftersom vi är involverade i flera internationella projekt kommer arbetet innebära dataanalys, internationell kommunikation, förberedelse och leverans av rapporter, vetenskaplig publicering och presentationer vid konferenser.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du som söker ska ha en utbildning på universitetsnivå inom programmering och dataanalys, gärna med inriktning mot biostatistik eller kvantitativ epidemiologi, maskininlärning, datavisualisering eller spatial analys. Vi ser gärna att du har ett driv att utveckla och kvalitetssäkra processdata i ett ständigt förbättringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är gruppinriktad och villig att dela med dig av din kunskap och stötta andra medarbetare i vårt team. Arbetet ställer stora krav på att du är flexibel och kan anpassa dig när det blir bråttom, till exempel vid ett sjukdomsutbrott, samt att du är självgående, ansvarsfull och kvalitetsmedveten. Uppgifterna kräver att du kan uttrycka dig väl på engelska, både muntligt och skriftligt. Vid tillsättning av tjänsten kommer vi att ta hänsyn till hur väl den sökande kan komplettera och förstärka övriga medarbetare vid avdelningen. Därför välkomnar vi både sökande tidigt i karriären, liksom sökande som disputerat inom området.

Anställning är en allmän visstidsanställning under 24 månader.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde : Så snart som möjligt
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2020/78
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Jenny Frössling

Forskare, epidemiolog, docent

Statens veterinärmedicinska anstalt

Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2021-01-21