Gå direkt till innehåll

Epidemiolog med intresse för klinisk mikrobiologi och sjukdomsövervakning

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll Sista ansökningsdag : 2020-04-01
sök tjänsten

Avdelningen har en expertroll inom övervakning, beredskap och bekämpning av epizooti-sjukdomar och zoonoser, riskvärdering samt smittskydd. Vi bedriver också utvecklingsarbete och forskning inom dessa områden.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat leda ett projekt om Campylobacter hos fjäderfä och även vara involverad i andra specifika forsknings- och utvecklingsprojekt, både på nationell och internationell nivå. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av epidemiologisk analys av övervakningsdata, vilket kräver förmåga att hantera data längs hela processkedjan från förvärvande av data till visualisering och kommunikation. Du kommer att utföra olika arbetsuppgifter vid avdelningen och därmed bidra till att stärka SVA:s roll inom djurhälsoområdet.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara utbildad epidemiolog med god förmåga att arbeta självständigt och i samarbete med andra. Du ska vara mån om att leverera enligt överenskommelse och satta deadlines. Epidemiologer som nyligen disputerat och hunnit genomföra postdoktorala studier, och som sökt och erhållit forskningsmedel från svenska bidragsgivare kommer att prioriteras.

Det är ett krav att du är disputerad veterinär och kan visa på stark förmåga att utföra kvantitativ epidemiologisk analys och har en bakgrund inom klinisk mikrobiologi. Du ska ha dokumenterad kunskap och erfarenhet av molekylär epidemiologi och bioinformatik. Du ska även ha erfarenhet från arbete med syndromövervakning och kunna utföra statistisk programmering i R. Du ska vara gruppinriktad och villig att dela med dig av din kunskap och stötta andra medarbetare i vårt team. Du ska ha en dokumenterat god förmåga att skriva vetenskapligt på engelska.

Meriterande

Dokumenterad erfarenhet av övervakningsfrågor med folkhälsoinriktning liksom erfarenhet av arbete med antibiotikaresistens och zoonotiska sjukdomar, främst Campylobacter är meriterande. Dokumenterad erfarenhet från myndighetsarbete i Sverige och av samarbete inom svenska nationella projekt liksom internationella projekt är också meriterande.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2020/11
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Jenny Frössling

Forskare, epidemiolog, docent

Statens veterinärmedicinska anstalt

Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

Hr-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2020-03-25