Gå direkt till innehåll

Forskningsingenjör inom mikrobiologisk whole genome sequencing/NGS

Avdelningen för mikrobiologi Sista ansökningsdag : 2021-02-03
sök tjänsten

Vid sektionen för forskning och utveckling vid avdelningen för mikrobiologi bedriver vi forskning inom virologi, bakteriologi och parasitologi, samt infektions- och organismbiologi. Sektionen stödjer också diagnostik och beredskap med specialanalyser.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete. Du kommer tillsammans med våra forskare planera och utföra provhantering och sekvenseringsanalyser samt arbeta med omvärldsbevakning, metodutveckling, validering och kvalitetssäkring.

Kvalifikationer

Vi söker en ambitiös och flexibel medarbetare som kan utveckla vår verksamhet inom whole genome sequencing/new generation sequencing (WGS/NGS) och leverera till diagnostik och forskningsprojekt.

Du som söker har naturvetenskaplig högskoleexamen inom lämpligt område med goda laborativa kunskaper om molekylärbiologiska tekniker och praktisk erfarenhet av WGS/NGS.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för arbetsuppgifterna, såsom flexibilitet, samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga, att du är utvecklingsinriktad och initiativtagande samt att du kan arbeta både självständigt och i team.

Meriterande

Erfarenhet av mikrobiologisk diagnostik, kvalitetsarbete och ackreditering.

Villkor

Verksamhetsspråket är svenska och mycket forskningsarbete sker på engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2020/82
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Håkan Andersson

Sektionschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2021-01-21