Gå direkt till innehåll

Laboratorietekniker

Avdelningen för kemi, miljö och fodersäkerhet Sista ansökningsdag : 2020-08-22
sök tjänsten

Hos oss får du arbeta med modern teknik i en miljö där vi strävar efter att ta tillvara varje individs kompetens. Vårt mål är att vara en attraktiv arbetsplats med ett bra arbetsklimat byggt på engagerade medarbetare och ett modernt tillitsbaserat ledarskap. 

Vår verksamhet är förlagd till vardagar och vi tillämpar flextid.

Våra medarbetare har tillgång till subventionerad sjukvård, friskvårdsbidrag, massage på arbetsplatsen och en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Våra medarbetare har också tillgång till ett personalgym och har möjlighet att gå med i våra personalföreningar med fokus på idrott, musik och hundar. 

Om tjänsten: Som laboratorietekniker hos oss arbetar du huvudsakligen med uppackning och registrering av inkomna prover i vårt labdatasystem och viss provberedning, men även rensning av provförråd, kylar, frysar och riskavfall, beställning och påfyllning av förbrukningsmateriel och kemikalier.  

Vi söker dig som vill jobba på ett veterinärmedicinskt laboratorium. Du ska vara noggrann och arbeta systematiskt, och det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper som exempelvis flexibilitet, samarbetsförmåga, problemlösningsförmåga och servicesinne. Du har förmågan att arbeta självständigt och planera ditt arbete. Praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och arbete i regulatoriskt styrd miljö är meriterade. Våra analyser är ackrediterade av SWEDAC enligt ISO/IEC 17025. För tjänsten krävs godkänd gymnasieutbildning.

Som ny medarbetare hos oss får du stegvis introduktion och upplärning av de olika momenten. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet, och att bidra till förbättringsarbetet är en viktig del av arbetet. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, på heltid eller deltid. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Intervjuer (digitala) kommer att ske löpande!

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid/Deltid
Referensnummer : 2020/36
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson 018 - 67 40 00,

Kontaktpersoner

Annica Tevell Åberg

Sektionschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Susanne Östling

Hr-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2020-08-10