Gå direkt till innehåll

Mikrobiolog/Veterinär med intresse för antibiotikaresistens/bioinformatik

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2021-04-30
sök tjänsten

Sektionen for antibiotika utför övervakning, rådgivning och forskning rörande alla aspekter kring antibiotikaresistens och antibiotikaförbrukning. Sektionen har ett brett samarbete med universitet, referenslaboratorier, veterinära- och public health-institutioner nationellt och internationellt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett omväxlande arbete där du i samarbete med dina kolleger utför uppdrag inom antibiotikasektionens arbete med antibiotikaresistens. Du medverkar i övergripande övervaknings- och forskningsprojekt, liksom i rådgivning och kunskapsförmedling rörande antibiotika och resistensfrågor till myndigheter, bransch och allmänheten. Då sektionen ansvarar för de nationella övervakningsprogrammen och även är nationellt referenslaboratorium för antibiotikafrågor kommer du dessutom att arbeta som projektledare inom dessa arbetsområden, beroende på intresse och erfarenhet. Vi förväntar oss också att du aktivt medverkar vid forskningsansökningar och resultatsammanställningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad mikrobiolog, veterinär eller har motsvarande naturvetenskaplig utbildning. Du har erfarenhet inom bakteriologi och bioinformatik. En grundläggande förståelse för antibiotikaresistens och resistensmekanismer förväntas, liksom att du har en insikt om betydelsen av antibiotikaresistens i ett globalt one-health perspektiv.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska eller annat skandinaviskt språk samt engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, du ska ha lätt för att samarbeta eftersom sektionens arbete sker i samverkan, såväl med kollegor på andra delar av SVA som externt med andra myndigheter, universitet och branscher. Du har en önskan om att göra skillnad, du är nyfiken och du kan ta egna initiativ.

Meriterande

Forskarutbildning är meriterande, men inte avgörande, liksom erfarenhet och intresse för bakteriella infektioner och zoonoser hos djur. Inom vårt arbetsområde används i ökande grad sekvenseringar som arbetsredskap. Erfarenhet om det området är meriterande.

Erfarenhet av projektledning och formulering av forskningsansökan är önskvärd.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2021/21
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Karl Pedersen

Chef för antibiotikasektionen

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 370 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2021-04-12