Gå direkt till innehåll

Övningsledare internationell övning - One Health European Joint Programme

Staben för vetenskap och internationella samarbeten Sista ansökningsdag : 2021-05-17
sök tjänsten

Vid staben för vetenskap och internationella samarbeten (VIS) hanteras forskningsfrågor inom SVA och större projekt i samarbete med EU och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Strategiska frågor och kommunikation kring forskning är viktiga verksamhetsområden.

SVA:s verksamhet inom civilt försvar och krisberedskapsanalys (CFK) ger analys och beslutsstöd vid internationell samverkan och upprätthåller krisberedskap. Fokus är på säkerhetshot som berör djurs och människors hälsa, svensk djurhållning, livsmedelsförsörjning, biorisker/bioskydd och miljön.

One Health European Joint Programme (OHEJP) är ett europeiskt samarbetsprojekt med 43 deltagande partners från 22 länder. Syftet är att samordna för samhället utmanande forsknings- och samverkansaktiviteter kring livsmedelsburna smittor, antibiotikaresistens och nya hot, ur ett perspektiv som tar hänsyn till de starka samband som finns mellan folkhälsa, djurhälsa och miljö, One Health. Mer info om OHEJP finns på www.onehealthejp.eu.

Arbetsuppgifter

Planera en Command Post Exercise på internationell nivå tillsammans med en projektgrupp med experter från områdena folkhälsa, djurhälsa och livsmedel. Övningen genomförs inom det europeiska samarbetsprojektet OHEJP. Som övningsledare kommer du att ansvara för den internationella övningens planering samt agera övningsledare vid den svenska/nordiska övningen. Arbetet innebär att planera, handleda och koordinera nationella och internationella myndigheter som deltar i OHEJP för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för att utföra övningen. Tjänsten är placerad vid VIS. Samarbete med CFK ingår och arbetsuppgifter inom totalförsvarsplaneringen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en grundexamen på universitetsnivå inom aktuellt område, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant. Du bör ha erfarenhet av att leda större övningar och ha en praktisk arbetslivserafenhet samt ett intresse för civilt försvar. Som övningsledare kan du uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. Vi vill att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, är målinriktad, har drivkraft och förmåga att arbeta självständigt samt är initiativrik.

Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen kan bli aktuell. Du måste därför vara svensk medborgare.

Meriterande

Det är meriterande, men inget krav, om du arbetat med beredskapsfrågor, mikrobiologi, folk- och djurhälsa och/eller livsmedelsburna smittor.

Villkor

Intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, som inleds med 6 månaders provanställning.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : 21-06-01
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2021/32
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Karin Artursson

VMD, forskare, adjungerad professor

Statens veterinärmedicinska anstalt

Göran Ekeberg/AddLight

Rickard Knutsson

Verksamhetschef för civilt försvar och krisberedskapsanalys

Statens veterinärmedicinska anstalt

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. Verksamheten är bred och mångsidig och finansieras genom anslag, bidrag och en betydande andel uppdragsverksamhet. SVA har cirka 370 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala. Vi är många veterinärer, biomedicinska analytiker och forskare men vi har också ett flertal andra olika yrkeskategorier som behövs för att få en större organisation att fungera väl. 

Senast uppdaterad : 2021-04-23