Gå direkt till innehåll

Veterinär med intresse för parasitologi och infektionssjukdomar

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2021-03-15
sök tjänsten

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) består av fem sektioner som ansvarar för olika djurslag samt antibiotikafrågor och vaccinförsörjning. Verksamheten vid sektionerna inkluderar rådgivning, forskning, utveckling och utbildning i frågor som rör infektionssjukdomar. Vi söker dig som är veterinär och har ett intresse för parasitologi och infektionssjukdomar hos hund och katt. 

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du som expert samverkar internt, både med den egna avdelningen samt andra avdelningar på SVA, och externt med bland annat andra myndigheter, veterinärer och djurägarorganisationer för att öka kunskapen om parasiter och om infektionssjukdomar hos hund och katt. Arbetet utförs till stor del självständigt vilket innebär både frihet och ansvar samt kräver egna initiativ.

Inom ramen för tjänsten utvecklar du ditt intresse för kunskapsförmedling och problemlösning som främjar förebyggande djursjukvård. I tjänsten ingår till exempel rådgivning till praktiserande veterinärer, ta fram kunskapsunderlag om olika sjukdomar, omvärldsbevakning, delaktighet i olika typer av forsknings- och utvecklingsprojekt. Även tjänstgöring på andra sektioner eller avdelningar vid SVA kan förekomma.

Kvalifikationer

Du skall vara veterinär med dokumenterad kunskap och erfarenhet inom veterinärmedicinsk parasitologi samt inom smådjursområdet, framförallt hund och katt. För anställning krävs veterinär legitimation samt några års erfarenhet inom de båda  ämnesområdena. Det är viktigt att du som söker behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du är drivande och att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har god kommunikativ förmåga, är utvecklingsinriktad och initiativtagande. Att du är noggrann, kvalitetsmedveten och utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt är lika viktigt för dig som för oss.

Meriterande

Intresse för och erfarenhet av parasitologi och infektionssjukdomar hos hund och katt. Vetenskaplig kompetens är meriterande.

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. 

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2021/14
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Lotta Gunnarsson

Sektionschef

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 370 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2021-03-03