Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Malin Härenstam blir ny kommunikationsdirektör

Malin Härenstam tillträder som ny kommunikationsdirektör vid SVA.
Foto: Johan Almblad (klicka för större format)

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har anställt Malin Härenstam som kommunikationsdirektör. Expert- och servicemyndigheten SVA arbetar med beredskap, diagnostik, forskning och rådgivning. Kunskapsförmedling är en central uppgift och som ny kommunikationsdirektör kommer Malin att utveckla en plan för det arbetet. Hon blir stabschef direkt under generaldirektören och ingår i myndighetens ledningsgrupp.

- Vi är stolta över att ha lyckats knyta Malin till oss och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne, säger SVA:s generaldirektör Anders Engvall.
Malin kommer närmast från Sveriges Television. Under sitt dryga decennium som anställd har hon hunnit med att vara programledare, redaktör och reporter på Rapport, SVT24 och abc. Hon har yrkesexamina i media och kommunikation från International Business School i Washington DC, USA, Journalisthögskolan och folkhögskola samt magisterexamen i statsvetenskap.

- Kommunikationsfrågorna blir allt viktigare, inte minst för SVA som arbetar mycket med krisberedskap och sjukdomsutbrott. Malin kommer att tillföra nya och viktiga perspektiv på kommunikationsarbetet.
Malin tillträder tjänsten som kommunikationsdirektör den 1 januari 2012.

För mer information:
Håkan Pallin, personaldirektör SVA, 018- 67 40 00

Hittade du informationen du sökte på den här sidan?

  • 5 Perfekt, jag hittade svaret på min fråga
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1 Nej, inte alls