Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

Modern hästhållning tema för Hippocampusdagen

2016-08-31

Hippocampusdagen 2016 arrangeras den 3 november och kommer att fokusera på nya inhysningssystem för häst, bland annat aktiv grupphästhållning. Det är en öppen konferens som arrangeras av SLU och SVA. I programmet deltar två veterinärer från SVA: Tf statsveterinär Gittan Gröndahl talar om smittskydd i olika typer av stallar och hästhållning och laboratorieveterinär Eva Osterman-Lind talar om provtagning för parasiter – när och hur?

Unghästar i flock.

Unghästar i flock. Foto: Bengt Ekberg/SVA

I övrigt kommer resultat från några av studierna om nya inhysningssystem på de tre riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången att redovisas. Det blir också senaste nytt om avel och genetik, samt hur parasitläget är hos svenska hästar.

I en programpunkt berättar Eva Osterman-Lind tillsammans med Eva Tydén, forskare vid SLU, om hur man avmaskar rätt, när det ska ske och vilka hästar som berörs.

Program för Hippocampusdagen

Anmälan görs till Hippocampusdagen 2016 via denna länk! Anmäl dig senast den 5 oktober för att få bästa pris! Hippocampusdagen hålls på SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) i Uppsala.

Hittade du informationen du sökte på den här sidan?

  • 5 Perfekt, jag hittade svaret på min fråga
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1 Nej, inte alls