Till startsidan för Statens veterinärmedicinska anstalt

SVA hälsar Rauni Niskanen välkommen

2015-09-28

Rauni Niskanen börjar som avdelningschef vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) den 29 september. Hon får ansvar för den verksamhet som arbetar med bakteriologi, virologi och parasitologi.

  Rauni Niskanen, ny avdelnignschef vid SVA.
  Rauni Niskanen är ny avdelningschef vid SVA. Foto: Göran Ekeberg. Klicka på bilden för högupplöst version.

– SVA är en expertmyndighet med mycket kunskap, ett bra arbetsklimat och medarbetare som brinner för uppgiften, nämligen att främja djurs- och människors hälsa. Att få komma hit är en ny spännande utmaning och jag är glad och förväntansfull, säger Rauni Niskanen.

Rauni kommer närmast från Livsmedelsverket där hon som chef för livsmedelskontrollen under många år utvecklat och moderniserat processer, arbetssätt och kontrollmetodik.

– Jag känner starkt engagemang för utveckling av kunskap, tjänster och service. I det går det både att göra stor skillnad för den enskilde och nytta för samhället i stort. Som chef för den nya avdelningen ser jag fram emot att tillsammans med mina nya medarbetare, andra myndigheter och organisationer kunna arbeta mer med det.

– Jag är väldigt nöjd med att vi nu kan hälsa Rauni välkommen till SVA. Hon har inte bara en gedigen chefserfarenhet utan också en bred sakkunskap inom vårt verksamhetsområde, säger generaldirektör Jens Mattsson, SVA.

Rauni Niskanen är i grunden veterinär och docent, hon har också varit lärare, forskare och chef vid Sveriges lantbruksuniversitet, (SLU).

Mer information

Avdelningschef Rauni Niskanen, SVA, tel 018-67 44 77

Hittade du informationen du sökte på den här sidan?

  • 5 Perfekt, jag hittade svaret på min fråga
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1 Nej, inte alls