Gå direkt till innehåll

SVA som arbetsplats

Jobb som gör skillnad.

Foto: Magnus Aronson/SVA

Varför arbeta på SVA?

Välkommen till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Vi är en modern expertmyndighet och nationellt referenslaboratorium. Som specialister på smittskydd är vi också en del av Sveriges totalförsvar. SVA har omkring 400 anställda där varje individ spelar en viktig roll. Som medarbetare på SVA får du en unik möjlighet att utvecklas genom spännande och innovativa uppgifter, samtidigt som du aktivt medverkar till en tryggare omvärld. Vi följer den statliga värdegrunden och värdesätter en mångfald av kompetenser, erfarenheter och perspektiv.

Vår vision

Spridning av djursmittor kan få svåra konsekvenser. Från lidande hos både djur och människor till allvarliga ekonomiska förluster och störningar i livsmedelsproduktionen. För att skapa ett hållbart samhälle behöver djuren må bra. Vår vision är ett Sverige där djur är friska och människor trygga.

Vårt uppdrag

SVA arbetar för att skydda centrala samhällsfunktioner och säkerställa att Sverige är väl förberett vid kriser. Via diagnostik, övervakning och expertrådgivning bidrar SVA till att förebygga och hantera farliga djursjukdomar som utgör hot mot samhället. Ett uppdrag att vara stolt över!

Vårt erbjudande

Hos oss får du:

  • Arbeta med frågor som gynnar Sveriges djur- och folkhälsa, matförsörjning, totalförsvar, klimat och miljö.
  • En stimulerande och trevlig arbetsmiljö som präglas av professionalism, hjälpsamhet och tillit.
  • Möjligheter till kontinuerlig utveckling, såväl genom kompetensutveckling på arbetstid som meningsfulla uppgifter.
  • Kollektivavtal.
  • Tjänstepension.
  • 28–35 dagars semester.
  • Friskvårdsbidrag och en anställning som tillåter en sund balans mellan arbete och fritid.

 

Sidan granskades senast : 2023-05-04