Gå direkt till innehåll

Skicka e-faktura till SVA

SVA tar emot fakturor elektroniskt. Vi erbjuder tre olika sätt att skicka e-faktura och önskar fakturor i första hand via Peppol.

Fakturauppgifter

Följande uppgifter är bra att ha koll på om du ska skicka en faktura till SVA:

  • Organisationsnummer: 2021001868
  • Momsregistreringsnummer: SE202100186801
  • Fakturaadress: Statens veterinärmedicinska anstalt, 751 89 Uppsala.

Vi behöver även ha vår referens i e-fakturans huvud. Fakturareferensen kan vara:

  • Inköpsordernummer eller
  • Sektionsnummer med prefixet SVA, exempel SVA12345

Betalningsvillkor

Observera att staten normalt bara godkänner 30 dagar netto som betalningsvillkor samt att inga faktureringsavgifter debiteras.

Lag om krav på e-faktura

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA skicka oss e-faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e-faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp, oavsett värde, som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med e-faktura. Inköp som görs av oss, Statens veterinärmedicinska anstalt, ska därför faktureras med en e-faktura. Kom även ihåg att ange vår referens (Inköpsordernr eller SVA-referens) i fakturan.

Undantag från e-faktura gäller om leverantör har ett befintligt upphandlat ramavtal med SVA. Då kan ordinarie fakturering fortgå tills ramavtalet slutar gälla, vilket kan vara efter den 1 april.  Vid alla nya upphandlade ramavtal som träder i kraft efter den 1 april 2019, gäller kravet om e-faktura. 

För mer information om e-faktura: www.digg.se och www.sfti.se.

Här kan du läsa mer om frågor och svar obligatorisk e-faktura på Myndigheten för digital förvaltning:s webbplats.

SVA värnar om miljön och strävar kontinuerligt till att effektivisera processer och vi föredrar därför att leverantörsfakturor skickas i nedan nämnda prioriteringsordning från e-faktura till leverantörsportal. Grundprincipen för att etablera e-handel är att var och en bär sina egna kostnader. Detta innebär att Statens veterinärmedicinska anstalt inte har möjlighet att ge ersättning för eventuella kostnader för byte av fakturaflöde.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du har frågor via e-post ekonomi@sva.se eller på telefon 018-67 42 00.

Sidan granskades senast : 2023-12-07