Gå direkt till innehåll

Wiktor, dataanalytiker

En dataanalytiker framför datorskärmar.
Wiktor får aldrig långtråkigt. Nya utmaningar dyker upp hela tiden. Foto: Oloph Demker/SVA

Vad gör du på SVA?

Jag arbetar som dataanalytiker. Det betyder att jag sammanställer, analyserar och visualiserar den djurhälsodata som kommer från labbresultaten på SVA för att stötta epidemiologernas sjukdomsövervakning. Just nu är det fokus på utveckling av digitala verktyg som appar och webbsidor för att kunna presentera det vi gör på ett bättre sätt. Vi vill nå ut med informationen och underlätta arbetet för oss på SVA och andra aktörer, exempelvis branschorganisationer. Det är ett roligt och händelserikt jobb!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?

Väldigt blandat, att jobba i olika projekt, utvecklingsprojekt med att utveckla verktyg med appar. Det kan vara både internt och ända på EU-nivå. Gemensamt för uppgifterna jag har är planering, programmering och testning. Jag är även med och tar fram data vid oplanerade händelser som sjukdomsutbrott, vilket innebär snabba beslut.

Vad har du för utbildningsbakgrund?

Jag är civilingenjör i bioinformatik.

Hur utvecklas du i ditt arbete?

Jag är ju inte veterinär, så jag lär mig nytt om djursjukdomar och utvecklas hela tiden inom fältet. Det är nya projekt, nya samarbeten med nya kontakter, vilket gör att jag får nya utmaningar. Det är aldrig långtråkigt! Jag har ett tätt samarbete med epidemiologerna och kan diskutera med dem och på så vis få nya perspektiv.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är miljön med kollegorna, som är stimulerande och att man lär sig mycket. Trevliga kollegor! Vi jobbar med beredskap och gör något viktigt för samhällsnyttan.

Sidan granskades senast : 2023-05-04