Gå direkt till innehåll

MASK-appen

SVA har utvecklat en app där hästägare kan beställa träckprovsanalyser. Appen hjälper dig också att hålla reda på provtagningar, resultat och avmaskningar av dina hästar.

Appen kan användas både av övervakningsgårdar med åtta eller fler hästar och privatpersoner med färre hästar i stallet.

Lansering är planerad till den 18 mars 2024.

Registrera ditt stall och dina hästar

Du registrerar enkelt ditt stall med e-postadress och lösenord och kan sedan lägga in de uppgifter som behövs. Du lägger smidigt upp de hästar som finns i ditt stall och kan även ladda upp bilder på dem om du vill. Om ni är flera ägare som har hästar i samma stall kan du ange vem som äger vilken häst och ge respektive ägare möjlighet att se resultat för sina hästar.

Hästarna finns sedan kvar i ditt stall och du behöver inte lägga till dem på nytt vid nästa provtagning. Har du åtta eller fler hästar i ditt stall har du möjlighet att bli övervakningsgård med förmånliga priser och gårdsanpassade utlåtanden från våra parasitveterinärer.

Hantering av hästar i appen

Beställ analyser direkt i mobilen

Appen ersätter pappersremisserna och när stall och hästar är registrerade kan du enkelt göra en digital beställning av dina parasit-analyser. När du gjort beställningen får du ett referensnummer som du anger utanpå och inuti paketet och skickar sedan bara provet/proverna till SVA. I appen kan du se när provet kommit in till SVA och får dessutom resultatet direkt i mobilen.

Du som skickar in många prover på samma gång har även möjlighet att beställa adresskort i appen för säker och smidig transport av proverna till SVA.

Samla alla resultat på samma ställe

Du kan se resultat från tidigare analyser som är beställda i appen och får på så vis en bra överblick över dina hästar och har möjlighet att följa deras parasitstatus över tid. Den samlade informationen underlättar dessutom i kontakten med din veterinär

Kom ihåg vilka avmaskningar som gjorts

I MASK-appen finns det även möjlighet att registrera vilka avmaskningar som utförts på vilka hästar och när. Detta ger dig möjlighet att samla provtagningar, resultat och avmaskningar på ett och samma ställe.

Film som beskriver hur MASK-appen fungerar. 

Sidan granskades senast : 2024-01-30