Gå direkt till innehåll

Veterinär och chef till sektionen för häst, hund och katt

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2022-08-15
sök tjänsten

SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har expertkunskap om infektionssjukdomar och antibiotika. DOA är ett nationellt kunskapscenter för myndigheter, organisationer, veterinärer och allmänhet. Avdelningen består av fem sektioner som ansvarar för infektionssjukdomar hos olika djurslag samt för antibiotikafrågor och vaccinförsörjning. En av dessa är sektionen för häst, hund och katt, som arbetar med expertrådgivning, forskning, utveckling och utbildning i frågor som rör infektionssjukdomar hos dessa djurslag. Vi söker en hästveterinär som också kommer att leda sektionen för häst, hund och katt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete som djurslagsexpert inom hästinfektionssjukdomar samt sektionschef för vår grupp, som i dagsläget består av fyra medarbetare. Som ledare kommer du att organisera och utveckla verksamheten för ämnesområdena häst, hund och katt. Administrativa uppgifter som ekonomi- och personalansvar ingår. Du kommer även att bidra till utvecklingen av DOA i nära samarbete med övriga sektionschefer och avdelningschef.

I din expertroll kommer du att utveckla och förmedla kunskap om infektionssjukdomar hos häst. Du kommer att arbeta med uppdrag som främjar djurhälsa, förebyggande djursjukvård och sjukdomsbekämpning. I tjänsten ingår att producera och sprida kunskapsunderlag och fortbildning om diagnostik, sjukdomsbekämpning och smittskydd, att bevaka och företräda expertområdet nationellt och internationellt och att delta i forsknings- och utvecklingsprojekt samt myndighetsarbete. Du kommer att arbeta i samverkansprojekt, både internt inom SVA och externt med andra myndigheter, veterinärer och branschorganisationer. Arbetet utförs till stor del självständigt, vilket innebär både ansvar och utrymme för egna initiativ. Tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer

För anställning krävs veterinärlegitimation samt flera års yrkeserfarenhet av kliniskt, myndighets- och/eller forskningsarbete inom ämnesområdet. Vi värdesätter att du är insatt i svensk hästhållning och har goda förutsättningar i övrigt för ett givande nätverkande med veterinärer och hästnäring. Du är bra på att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift, en egenskap som du kan ha använt till exempel för undervisning eller kommunikation.

Som person har du ett intresse för ledarskap och verksamhetsutveckling. Din ledarstil är tydlig, du skapar engagemang och får saker att hända med ett tillitsbaserat ledarskap. Du har en god kommunikativ förmåga, goda ledaregenskaper, är utvecklingsinriktad, kvalitetsmedveten och initiativtagande. Stor vikt läggs vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Villkor

Ansökan ska inkludera ett fullständigt CV samt ev. publikationslista.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2022/46
Plats : Uppsala

Kontaktpersoner

Elin Törnqvist

Avdelningschef för djurhälsa och antibiotikafrågor

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 380 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  

Senast uppdaterad : 2022-08-11