Gå direkt till innehåll

Veterinär vid avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll Sista ansökningsdag : 2022-08-21
sök tjänsten

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll har en expertroll inom sjukdomsövervakning, beredskap och bekämpning av allvarliga smittsamma djursjukdomar inklusive zoonoser, riskvärdering samt smittskydd. Vi bedriver också utvecklingsarbete och forskning inom dessa områden. Vi behöver förstärkning och söker nu en veterinär med intresse för och kunskap om smittsamma djursjukdomar.  

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår sjukdomsberedskap, riskvärdering, omvärldsbevakning, expertrådgivning i smittskyddsfrågor samt arbete med sjukdomsövervaknings- och zoonosdata. Beroende på den sökandes profil kan även arbete i projektform med forskning eller utredningar bli aktuellt. Arbetet innebär en hög grad av samverkan med andra myndigheter, företrädesvis Jordbruksverket, Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket, samt även med djurägar- och intresseorganisationer. Samverkan med andra avdelningar på SVA är en förutsättning för att lösa arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Den som anställs ska ha veterinärexamen och minst några års yrkeserfarenhet inom veterinäryrket. Du ska kunna arbeta bra i grupp samt ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Det är en förutsättning för att kunna lösa arbetsuppgifterna att du kan växla mellan lagarbete och självständigt arbete. Vi lägger stor vikt vid att den sökande har en hög social kompetens, har lätt för att skapa kontakter och är drivande. 

Meriterande

Tidigare erfarenhet av förebyggande arbete och kontroll av infektioner hos djur är meriterande.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Snarast
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2022/53
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Magnus Thelander, SACO +4618674000
Carina Pettersson, ST +4618674000
Theres Andersson, SEKO +4618674000

Kontaktpersoner

Estelle Ågren

Epidemiolog, veterinär

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Karl Ståhl

Statsepizootolog, professor

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 380 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  

Senast uppdaterad : 2022-08-10