Gå direkt till innehåll

Epidemiolog med intresse för sjukdomsövervakning och medicinsk geografi

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll Sista ansökningsdag : 2020-04-01
sök tjänsten

Avdelningen har en expertroll inom övervakning, beredskap och bekämpning av epizooti-sjukdomar och zoonoser, riskvärdering samt smittskydd. Vi bedriver också utvecklingsarbete och forskning inom dessa områden.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av epidemiologisk spatial analys och visualisering av information från olika bekämpningsåtgärder och sjukdomsövervakning, samt data från nationella djurregister. Bland annat kommer du att arbeta med modeller för analys av sjukdomsspridning och associationer mellan sjukdomsförekomst och potentiella riskfaktorer. I arbetet ingår sammanställning och kommunikation av forskningsresultat. Du kommer att utföra olika arbetsuppgifter vid avdelningen och därmed bidra till att stärka SVA:s roll inom djurhälsoområdet, och du kommer också leda och delta i specifika forsknings- och utvecklingsprojekt, både på nationell och internationell nivå.

Kvalifikationer 

Du som söker är epidemiolog med en bakgrund inom kvantitativ epidemiologi och medicinsk geografi som vill utveckla metoder och utföra epidemiologisk analys som kan användas som stöd för beslut om sjukdomsövervakning och sjukdomskontroll.

Det är ett krav att du är disputerad och att du utöver dokumenterad kompetens inom kvantitativ epidemiologi har en universitetsutbildning på avancerad nivå inom medicinsk geografi. Epidemiologer som disputerat relativt nyligen men hunnit genomföra postdoktorala studier kommer att prioriteras. Välutvecklade färdigheter i statistisk programmering, särskilt modellering av sjukdomsspridning inklusive spatiala aspekter, nätverksanalys och spatial Bayesiansk modellering krävs. Du ska ha dokumenterad erfarenhet och kunna arbeta självständigt med programmering i R, Java script, C#, HTML, QGIS samt ArcGIS och ha kompetens och erfarenhet av utveckling av databasrelaterade applikationer liksom webpublicering av statiska och dynamiska kartor och datasammanställningar.

Du som söker ska vara gruppinriktad och villig att dela med dig av din kunskap och stötta andra medarbetare i vårt team. Du ska ha en dokumenterat god förmåga att skriva vetenskapligt på engelska. 

Meriterande

Erfarenhet från svenskt myndighetsarbete och forskning inom djurhälsoövervakning, samt från både nationella och internationella samarbeten inom området är meriterande. Även erfarenhet av projektsamarbeten inom One Health-området är meriterande.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2020/10
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Jenny Frössling

Forskare, epidemiolog, docent

Statens veterinärmedicinska anstalt

Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

Hr-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2020-03-21