Gå direkt till innehåll

HR-administratör

Avdelningen för verksamhetsstöd Sista ansökningsdag : 2020-04-14
sök tjänsten

Har du tidigare arbetat inom HR med administrativa frågor och lönefrågor? Vill du ta chansen att utveckla dina kunskaper genom att arbeta vid en av samhällets viktigaste myndigheter? Trivs du bland kunniga och positiva kollegor? Då kan det här vara uppdraget för dig! 

Vi söker nu en HR-administratör till vårt HR team som vill hantera och utveckla de administrativa delarna av våra HR processer.       

Arbetsuppgifter

I din roll som HR-administratör kommer du att arbeta med olika administrativa delar av våra HR processer, med lönefrågor och ekonomihantering. En viktig del av arbetet är att kontinuerligt ge konsultativ och serviceinriktad support till chefer och medarbetare i verksamheten. Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma är support inom arbetsrätt och avtalsfrågor, hantering av personaldata i vårt HR system, uppföljning och kontroll av löneuppgifter innan de går vidare till Statens servicecenter för löneberäkning samt hantering av digitala fakturor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom det HR-administrativa området samt ett par års erfarenhet av att ha arbetat inom HR. Du bör vidare ha erfarenhet av lönefrågor och lönehantering och erfarenhet av att arbeta digitalt med olika program och systemlösningar. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, som att du är noggrann, strukturerad och initiativrik. Vi vill att du är självgående och har en god samarbetsförmåga samt kommunicerar på ett tydligt sätt.  Då tjänsten innebär mycket kontakter med chefer och medarbetare i organisationen så är det viktigt att du har ett utåtriktat och ödmjukt förhållningssätt och har lätt att skapa förtroendefulla relationer.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2020/15
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018 - 67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018 - 67 40 00
Theres Andersson, Seko 018 - 67 40 00

Kontaktpersoner

Gunnel Siegfrid

HR-chef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Susanne Östling

Hr-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 

Senast uppdaterad : 2020-03-27