Gå direkt till innehåll

Budbilstjänst med avtalspriser för SVA:s kunder

Vill du ha hämtning av dina prover och säkerställa att de kommer fram till SVA nästkommande dag? Vi har en upphandlad service med Best Transport i Uppsala om transporttjänst av prov och djurkroppar till SVA. Boka bud direkt hos Best Transport. (Endast för våra företagskunder.)

Villkor

Prover

En transport av prover kostar 99 kr alternativt 198 kr beroende på var i landet du finns. Då kan du skicka in hur många prover som helst men den totala vikten får inte överstiga 10 kg. I samma transport kan du även skicka prover till Klinisk kemiska laboratoriet, Universitetsdjursjukhuset på SLU.

Djurkropp

En hämtning av en förpackad djurkropp kostar antingen 1 395 kr eller 1 595 kr beroende på var i landet ni finns. Maxvikten är 50 kg totalt, antingen på ett kolli eller flera kollin tillsammans.

Från dessa orter och deras närområde kan djur hämtas upp och skickas till SVA:
Falun/Borlänge, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Luleå, Malmö, Strömsholm, Sundsvall, Umeå, Örebro och Östersund.

Hur gör jag om jag är intresserad?

För att börja använda budbilshämtning, kontakta Best Transport i Uppsala på e-post SVA@besttransport.se. Ange i e-posten om ni är intresserade av information om transport av prover, djur eller både och. Genom Best Transport får ni då ett kundnummer och information om till exempel senast beställningstid för att proven ska gå iväg samma dag och levereras till oss nästkommande, samt kostnaden för denna tjänst. Beställning av hämtning görs sedan via Best Transports webbplats. Frågor om transporterna besvaras av Best Transports Uppsalakontor, telefon 018-13 30 40 eller e-post SVA@besttransport.se

Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor, 018-67 40 00.

Senast uppdaterad : 2020-05-07