Gå direkt till innehåll

Biomedicinsk analytiker

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor Sista ansökningsdag : 2024-05-24
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-05-24

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:723274/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

SVA:s avdelning för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) har expertkunskap avseende djursjukdomar och antibiotika. I avdelningen ingår Sektionen for lantbrukets djur som utför diagnostik, forskning, rådgivning, utveckling och utbildning i frågor som rör infektionssjukdomar hos lantbrukets djur (idisslare, gris och fjäderfä).

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett omväxlande och självständigt arbete där du i samarbete med dina kollegor utför laboratoriearbete inom sektionens ämnesområde. Arbetsuppgifterna innefattar framför allt diagnostik, främst serologisk men även bakteriologisk, av prover från gris och idisslare samt arbete i olika forsknings- och utvecklingsprojekt rörande samtliga djurslag inom lantbruket. Utöver det kan arbete med molekylärbiologiska metoder såsom PCR, samt viss administration i anslutning till laboratoriearbetet bli aktuellt. Dessutom kommer till viss del även diagnostik av patogener hos fisk samt laboratoriearbete inom antibiotikaresistensområdet förekomma eftersom vi inom avdelningen samarbetar vid frånvaro och tillfälliga arbetstoppar.

Kvalifikationer

Du är utbildad biomedicinsk analytiker (BMA) eller har en annan för tjänsten relevant utbildning. Du behöver ha goda kunskaper i svenska eller annat skandinaviskt språk samt engelska.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska ha lätt för att samarbeta eftersom sektionens arbete sker i samverkan såväl med kollegor på andra avdelningar på SVA som med fältverksamma veterinärer, universitet och branschorganisationer. Du är strukturerad i ditt arbetssätt, noggrann och utvecklingsinriktad. Du har en önskan om att ditt arbete gör skillnad, du är nyfiken och du kan ta egna initiativ.

Meriterande

Erfarenhet av såväl serologisk som bakteriologisk diagnostik är meriterande. Dessutom är erfarenhet och kunskap inom klinisk veterinärmedicinsk diagnostik meriterande.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidare med provanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2024/38
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktperson

Helena Eriksson

Forskare, biträdande statsveterinär

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2024-05-20