Gå direkt till innehåll

Chefsekonom

Avdelningen för styrning och förvaltningsstöd (SFS) Sista ansökningsdag : 2024-04-17
sök tjänsten

Vikariat | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-04-17

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:713056/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

Arbetsuppgifter

Som chefsekonom på SVA kommer du att arbeta i en händelserik och dynamisk miljö som ställer höga krav på erfarenhet, både på bredden och djupet. SVA har finansiering som består av anslag, avgifter genom uppdragsverksamhet och forskningsbidrag. Detta gör arbetet som ekonomichef roligt, viktigt och inte alltid så lätt. Vi har en i grunden god ekonomi och kostnadsmedvetenhet i organisationen. Vi ser dock att vi kan utveckla styrningen av de under senare år ökade anslagsmedlen. Att anslagsmedlen ökat beror till största delen på den uppbyggnad som sker inom svensk beredskap. Du kommer att ha det ekonomiska ansvaret men inte personalansvar.

Sektionen för ekonomi och kvalitet har en kvalitetschef och en chefsekonom. Kvalitetschefen har personalansvar men du har verksamhetsansvaret för ekonomin. Vi använder affärssystemet IFS som vi är på väg att uppgradera. Du kommer att delta i arbetet med att leda avdelningen för Styrning och verksamhetsstöd (SFS) och arbeta nära myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete med redovisning, budgetering och uppföljning. Vi är en expertmyndighet, uppdragsmyndighet och beredskapsmyndighet. Från vilken eller vilka typer av myndigheter du har din erfarenhet är inte avgörande bara du är en duktig ekonom med förmåga att se helheter och coacha dina kolleger. 

Dessutom vill vi att du har följande:

  • Ekonomisk utbildning på högskolenivå
  • Väl vitsordad erfarenhet av liknande tjänst  
  • Erfarenhet från svensk myndighet
  • Förmåga att coacha kollegor i ekonomiska frågor.
  • Kan uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom att du är noggrann, prestigelös och lyhörd. Vi vill att du är strukturerad, har en förmåga att arbeta effektivt, är resultat- och lösningsorienterad samt har ett helhetsperspektiv. Du trivs i en drivande roll, kan skapa tillit och delaktighet, är noggrann och strukturerad.  

Du är flexibel och har intresse för att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete. Som person har du god social förmåga och du tycker om att ge service och kan bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt.  

Meriterande

Erfarenhet av införande av nytt ekonomisystem
Erfarenhet av verksamhet med flera typer av finansiering
Ledarerfarenhet
Erfarenhet att leda arbete med årsbokslut i myndighet

Villkor

Anställningen är ett vikariat då ordinarie innehavare är tjänstledig under 6 månader.

Vi efterfrågar dokumenterade referenser.   

Anställning innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tidsbegränsad anställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2024/26
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktpersoner

Torsten Hökby

Stf. GD och avdelningschef för styrning och förvaltningsstöd

Statens veterinärmedicinska anstalt

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2024-04-14