Gå direkt till innehåll

Ekonomichef

Avdelningen för styrning och förvaltningsstöd (SFS) Sista ansökningsdag : 2024-05-31
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-05-31

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:725704/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. 

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta i en händelserik och dynamisk miljö som ställer höga krav på erfarenhet, både på bredden och djupet. SVA har finansiering som består av anslag, avgifter genom uppdragsverksamhet och forskningsbidrag. Vi är en expertmyndighet, uppdragsmyndighet och beredskapsmyndighet. Detta gör arbetet som ekonomichef roligt, viktigt och inte alltid så lätt. Vi har en i grunden god ekonomi och kostnadsmedvetenhet i organisationen. Vi ser dock att vi kan utveckla styrningen av de under senare år ökade anslagsmedlen. Att anslagsmedlen ökat beror till största delen på den uppbyggnad som sker inom svensk beredskap. I arbetsuppgifterna ingår självklart att ansvara för, och leda de ekonomiska processerna innefattande budgetarbete, årsredovisning, bokslut och månadsuppföljningar.

I rollen ingår även personalansvar för en grupp om ca 13 medarbetare. Vi använder affärssystemet IFS som vi är på väg att uppgradera. Vi ska också byta personalsystem vilket ger möjlighet att påverka hur vi hanterar tidredovisning m.m. Du kommer att delta i arbetet med att leda avdelningen för Styrning och verksamhetsstöd (SFS) och arbeta nära myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete med redovisning, budgetering, bokslut och uppföljning. Från vilken eller vilka typer av myndigheter du har din erfarenhet är inte avgörande bara du är en duktig ekonom med förmåga att se helheter och leda dina medarbetare. 

Vi vill dessutom att du har följande:

  • Ekonomisk utbildning på högskolenivå
  • Chefserfarenhet med personalansvar
  • Erfarenhet från svensk myndighet
  • Väl vitsordad erfarenhet av liknande tjänst
  • Förmåga att coacha kollegor i ekonomiska frågor
  • Kan uttrycka dig väl i svenska språket, både i tal och skrift
  • Svenskt medborgarskap.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom att du är noggrann, prestigelös och lyhörd. Vi vill att du är strukturerad, har en förmåga att arbeta effektivt, är resultat- och lösningsorienterad samt har ett helhetsperspektiv. Du trivs i en drivande roll, kan skapa tillit och delaktighet, och är strukturerad.  

Du har intresse för att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete. Som person har du god social förmåga och du tycker om att ge service och kan bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Vi vill att du är engagerad och trygg i ditt ledarskap och förstår vikten av ett gott och utvecklande ledarskap.

Meriterande

Erfarenhet av införande av IT- system inom ekonomiområdet.
Erfarenhet av verksamhet med flera typer av finansiering.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. 

Vi efterfrågar dokumenterade referenser.   

Anställning innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2024/43
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktperson

Torsten Hökby

Stf. GD och avdelningschef för styrning och förvaltningsstöd

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

 Väx och utvecklas på SVA – välkommen med din ansökan! 

Sidan granskades senast : 2024-05-24