Gå direkt till innehåll

Erfaren IT-tekniker

Avdelningen för digitalisering, infrastruktur och säkerhet (DIS) Sista ansökningsdag : 2024-02-25
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-02-25

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:695275/

Om arbetsplatsen, SVA

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

Beskrivning

SVA bygger upp och förstärker sin IT-avdelning. Arbetet omfattar såväl strategisk planering kring vår IT-infrastruktur som handfast arbete med tekniken i allt från lokalt installerade system till molntjänster.

Arbetsuppgifter

Centralt i vår driftmiljö är vår VMware-baserade servermiljö med Windowsservrar och vårt nätverk, men vi använder även MS365 och till viss del Azure. Våra system är både standardsystem som affärs- och HR-system och även egenutvecklade system där vårt labbdatasystem (LIMS) är det viktigaste.

Då vår driftgrupp är liten kommer arbetet att spänna över flera områden och omfatta både nyutveckling och förvaltning med visst fokus på nätverk och cybersäkerhet.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren It-tekniker med flera års erfarenhet, gärna av nätverk. Du bör ha möjlighet att se till helheten och kunna prioritera. Samtidigt är du inte rädd för att själv ta tag i och lösa tekniska uppgifter. Eget initiativ och ansvar krävs samtidigt som alla behöver kunna arbeta tillsammans för att nå resultat.

Då SVA är en beredskapsmyndighet med ett viktigt uppdrag inom det civila försvaret är cybersäkerhet en prioriterad fråga, erfarenhet och kunskap om det är viktigt.

Relevant akademisk examen är ett plus, men motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt går också bra. Det är ett krav att du talar och skriver svenska obehindrat.

Villkor

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : 2024-06-01
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2024/3
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktpersoner

Erik Heed

Sektionschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2024-02-22