Gå direkt till innehåll

Tekniker till förbränningsanläggningen

Avdelningen för patologi och viltsjukdomar Sista ansökningsdag : 2024-02-25
sök tjänsten

Tillsvidareanställning | Heltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | 28–35 dagars semester | Friskvårdsbidrag | Uppsala | Flex | Sista ansökningsdag 2024-02-25

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:697454/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier.

I SVA:s arbete som central- och referenslaboratorium för veterinärmedicinsk diagnostik utgör avdelningen för patologi och viltsjukdomar (POV) en viktig länk. Djur och djurorgan skickas till oss från hela landet för patologisk diagnostik. 

Arbetsuppgifter

Arbetet som tekniker inne i förbränningsanläggningen består av att hantera hela djurkroppar för kremering och destruktion av djurdelar, sjukhusmaterial samt övrigt förekommande biologiskt material. Hantering och utförande av separat kremeringar av sällskapsdjur och hästar förekommer i stor utsträckning. 

I arbetet ingår att sköta om anläggningens alla komponenter såsom oljebrännare, rökgasfilter, kompressorer, kvarnar, övervakningssystem, larm mm samt renhållning och desinficering av lokalerna. Som stödbränsle används idag RME.

Registrering av inkommande djur görs i SVA:s journalhanteringssystem Svala. Arbetet kan innehålla tunga lyft och kan i vissa fall ske i en blodig och kladdig arbetsmiljö. Det ingår även att hjälpa till vid den övriga obduktionsverksamheten vid behov. 

Kvalifikationer

Du som söker har gymnasieexamen och du bör vara tekniskt lagd då arbetet kräver viss teknisk förmåga. Arbetet ställer krav på god social kompetens och god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift eftersom det innebär kundkontakter med djurägare som lämnar in djur för kremering samt kontakter med anläggningens serviceföretag. Du bör ha god fysik. 

Meriterande 

Det är meriterande om du har erfarenhet från skötsel, drift och underhåll av förbränningsanläggningar. Önskvärt är stor initiativförmåga att lösa eventuella problem som uppstår under arbetet.

Villkor

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. 

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2024/5
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Anton de Jong, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktpersoner

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Hans Kanbjer

Sektionschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2024-02-20