Gå direkt till innehåll

Veterinärstudenter för analyser rörande stor blodmask

Avdelningen för mikrobiologi Sista ansökningsdag : 2024-02-25
sök tjänsten

Intermittent anställning | Deltid | Kollektivavtal | Tjänstepension | Uppsala | Sista ansökningsdag 2024-02-25

Ansök här: https://sva.varbi.com/se/what:job/jobID:698717/

Om arbetsplatsen, SVA 

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, är en expertmyndighet med ca 380 anställda, belägen på Ultunaområdet i Uppsala. SVA följer och analyserar utvecklingen av antibiotikaresistens hos djur och har som riskvärderande beredskapsmyndighet i uppgift att utreda smittsamma djursjukdomars uppkomst, orsak och spridningssätt och medverka i förebyggandet och bekämpandet av dessa. Myndigheten bedriver också forskning. SVA är en del av det civila försvaret och upprätthåller samhällsviktiga funktioner genom hög veterinärmedicinsk kompetens, övervakning och ackrediterade laboratorier. Som medarbetare på SVA bidrar du till ett hållbart samhälle och får vara en positiv kraft för djurhälsa och djurvälfärd.

Vid sektionen för parasitologi diagnostiserar vi de flesta parasiter av veterinärmedicinsk betydelse. Laboratoriet ingår i SVA:s avdelning för mikrobiologi och är nationellt referenslaboratorium. Vi utför framför allt träckprovsdiagnostik och trikinanalyser från olika djurslag.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär huvudsakligen att sätta odlingar för stor blodmask samt avläsa dessa.  

Kvalifikationer

Du skall vara studerande vid veterinärprogrammet och ha erfarenhet av odling och baermannisering av hästprover för stor blodmask.

Villkor

Intermittent anställning, vilket innebär att du arbetar på timme. 

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Säsongsarbete
Tillträde : 2024-03-01
Sysselsättningsgrad : Deltid
Referensnummer : 2024/6
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000
Anton de Jong, ST 018-674000

Kontaktperson

Eva Osterman Lind

Övrigt

Med diagnostik, forskning och expertkunskap bidrar SVA till en god djurhälsa och minskad smittspridning mellan djur och människor. Med Coronapandemin färskt i minnet vet vi att djursjukdomar kan bli ett hot i samhället och slå hårt mot Sveriges matförsörjning, hälsa och ekonomi. Som beredskapsmyndighet ingår SVA i sektorn Livsmedelsförsörjning och dricksvatten.

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Sidan granskades senast : 2024-02-23