Gå direkt till innehåll

Resa utomlands med hund

Innan du tar med din hund på resan är det en hel del du bör tänka på för att förhindra att din hund utsätts för smittrisker. Många smittsamma hundsjukdomar är mycket vanligare i andra länder än i Sverige.

Ansvaret för skyddsåtgärder vilar helt på dig som djurägare och det är en hel del du bör tänka på för att minska risken för att din hund utsätts för onödig smitta.

Information och regler om in- och utförsel av hund mellan länder finns på Jordbruksverkets webbplats med reseguide och införselregler.

Kontakta ambassaden för det land du ska resa till för att få veta vad som gäller för att få ta med din hund in i det land dit du ska resa. Här hittar du kontaktuppgifter till utländska ambassader i Sverige.

Resande hund - SVA utför analyser

Lagar och regler

  • Jordbruksverket är den myndighet som ansvarar för lagar och regler som gäller om du vill ta med din hund på resa utomlands. Jordbruksverket reglerar införselkraven till Sverige.
  • Kontakta ambassaden för det land du ska resa till för att få veta vad som gäller för att få ta med din hund in i det land dit du ska resa.