Gå direkt till innehåll

Analytisk kemist

Avdelningen för kemi, miljö och fodersäkerhet Sista ansökningsdag : 2022-08-21
sök tjänsten

Avdelningen för kemi, miljö och fodersäkerhet (KMF) består av drygt 30 personer med olika naturvetenskapliga kompetenser. Inom sektionen för kemiska analyser, arbetar vi främst med dopningskontroll av hästar, läkemedelsanalyser och toxinanalyser i foder. Den huvudsakliga analystekniken som används är UHPLC-MS/MS. Dopningskontrollen och foderanalyserna är ackrediterade av SWEDAC enligt ISO/IEC 17025 och läkemedelsanalyserna är GLP-godkända. 

Hos oss får du arbeta med modern teknik i en miljö där vi strävar efter att ta tillvara varje individs kompetens. Vårt mål är att vara en attraktiv arbetsplats med ett bra arbetsklimat byggt på engagerade medarbetare och ett modernt tillitsbaserat ledarskap.

Vår verksamhet är förlagd till vardagar och vi tillämpar flextid.

Våra medarbetare har tillgång till subventionerad sjukvård, friskvårdsbidrag, massage på arbetsplatsen och en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Våra medarbetare har också tillgång till ett personalgym och möjlighet att gå med i våra personalföreningar med fokus på idrott, musik och hundar.

Om tjänsten: Som analytisk kemist hos oss arbetar du med provupparbetning och UHPLC-MS/MS-analys av inkomna foder-, livsmedel-, urin- och blodprover. Även dokumentation och rapportering av resultat är en viktig del av arbetet. Våra analyser är ackrediterade av SWEDAC enligt ISO/IEC 17025.

Vi söker dig som har erfarenhet av UHPLC-MS/MS, metodutveckling och validering av analysmetoder. Du är stresstålig och kan använda din tekniska kunskap för felsökning och utredning av avvikelser i analyskedjan. Du ska vara ansvarstagande, noggrann och flexibel och det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vid urvalet lägger vi stor vikt på personliga egenskaper som exempelvis samarbetsförmåga, problemlösningsförmåga och servicesinne. Du har förmågan att arbeta självständigt, göra egna bedömningar och fatta genomtänkta beslut. För tjänsten krävs en högskoleutbildning med inriktning mot analytisk kemi (kemist eller motsvarande).

Meriterande är praktisk erfarenhet av kemiska analyser av biologiska prover med masspektrometri och laborativt arbete i regulatoriskt styrd miljö, liksom doktorsexamen inom analytisk kemi.

Som ny medarbetare hos oss får du stegvis introduktion och upplärning av de olika analysmetoderna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet, och att bidra till förbättringsarbetet är en viktig del av arbetet.

Störst chans att nå oss för frågor om tjänsten har du 15-20 augusti.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform : Tillsvidareanställning
Tillträde : Efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad : Heltid
Referensnummer : 2022/16
Plats : Uppsala
Fackliga företrädare : Carina Pettersson, ST 018-674000
Magnus Thelander, SACO 018-674000
Theres Andersson, Seko 018-674000

Kontaktpersoner

Börje Tidstedt

Avdelningschef för kemi, miljö och fodersäkerhet

Foto: Göran Ekeberg/AddLight

Susanne Östling

HR-specialist

Statens veterinärmedicinska anstalt

Matilda Lampinen Salomonsson

Sektionschef

Statens veterinärmedicinska anstalt

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur - trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 380 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  

Senast uppdaterad : 2022-08-15